Banner
Eğitim Danışmanlığı
Eğitim Danışmanlığı

Yurtdışında Türkçe Eğitim
Günümüzde artık pek çok öğrenci, üniversite sınavının yorucu etkisinden kurtulmak ve iyi bir kariyer şansı elde etmek için yurt dışı üniversitelerine yönelmektedir. Uluslararası geçerliliğe sahip diploma avantajı sağlayan yurt dışı üniversiteleri pek çok açıdan avantajlıdır diyebiliriz. Özellikle yurt dışında Türkçe eğitim veren üniversitelerin de bulunuyor olması, bu avantajları ikiye katlamaktadır.


Türkler Azerbaycan'da üniversite okuyabilir mi?
Azerbaycan Üniversitelerinde giriş koşulu olarak özel bir koşul bulunmamaktadır. Türk öğrenciler lise diploması ile YKS sınavına girmeden başvuru yapabilmektedir. Kontenjan kısıtlaması olan bazı bölümlerde ise YKS puanına sahip olmak avantajlı olmayı sağlar.

Azerbaycan'da üniversite okumak mantıklı mı?
Azerbaycan üniversiteler, verdikleri kaliteli eğitimin yanı sıra sunduğu ekonomik avantajlar ile de tanınıyor. Türkiye ile kardeş ülke olan Azerbaycan, ekonomik fiyatlara eğitim alınabilen ülkeler arasında yer alıyor. Azerbaycan'da eğitim maliyetlerinin yanı sıra yaşam maliyetleri de oldukça uygun.




Bakü Devlet Üniversitesine nasıl girilir?

Türk öğrencilerin Bakü Devlet Üniversitesi 'ne başvurabilmeleri için TYT'de 180 barajını geçmeleri ve minimum 65 lise diploma puanına sahip olmaları gerekmektedir. Üniversiteye başvuru yapıldıktan sonra öğrenciler, okulun belirlediği bir tarihte Skype program üzerinden görüntülü ve sesli bir mülakata alınmaktadır.

Bakü Devlet Üniversitesi hangi dilde?
Eğitim dili Rusça ve Azericedir. 2 fakülte ile eğitim vermeye başlayan Bakü Devlet Üniversitesi, bugün 17 fakültesi ile çok çeşitli alanlarda eğitim sunmaktadır. Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Hukuk Fakültesi: 1991'de açılan fakültesinde 6 bölüm bulunmaktadır

Bakü Devlet Üniversitesinde Hukuk, Sosyal hizmet ve Psikoloji, Gazetecilik, Uluslararası ilişkiler ve iktisat, Fizik, Kimya, Biyoloji, Uygulamalı Matematik, Matematik, Ekoloji ve toprak bilimi, Coğrafya, Jeoloji, Filoloji, Tarih, Kütüphanecilik ve danışma, Şark bloğu ülkeleri olmak üzere 16 fakülte bulunmaktadır.

Baküde tıp kaç yıl?
Azerbaycan Tıp Üniversitesi
Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde, Tıp fakültesi 6 yıl, Diş Hekimliği 5 yıl, Eczacılık fakültesi 4 yıl, Hemşirelik 4 yıl, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 4 yıl sürmektedir. Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi Bakü'nün merkezi sayılabilecek Gençlik semtinde yerleşmektedir.


TR-YÖS Nedir?

ÖSYM tarafından yapılan Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS), Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır.

Azerbaycan - Türkiye İşbirliği

* Öğrenci Üniversite Eğitimi (YOS) programı

- Azerbaycan Türkiye için gerekli evraklar
  Lise diploması (Not: Anadolu Lisesi Mezunu ise denkliğe gerek yok)
  Kimlik
  Transkript (Azeri denklik okuldan veriliyor)

* Sistem iki şekilde ilerliyor
1- Sistem = 4. sınıfa geçmesi lazım
- Başvuru
Diploma ile başvurulur.

2- Ücretli geçiş sağlanır.
Denklik= Matematik - Mantık - Geometri Dersleri

 

Yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye'de devlet üniversitelerine veya özel üniversitelere başvuru yapabilmektedir.

Her iki üniversite türünde de yabancı öğrenci kabul şartları aynıdır. Ancak bazı üniversitelerin öğrencilerden talep ettiği farklı belgeler ve şartlar olabilmektedir.

Yabancı Uyruklu öğrenciler YÖS sınavı sonuçlarının yanı sıra, sınavsız ve diploma puanı ile üniversitelere başvuru yapabilirler. Öğrencilerin lisedeki diploma notu baz alınmaktadır. Tabiikide diploma notu ile başvuruda çeşitli kriterlere dikkat edilmektedir. Bu kriterler arasında yabancı uyruklu öğrencilerin minimum diploma puan barajını aşmış olması beklenmektedir.
Yabancı öğrenciler sınavsız bir şekilde tüm bölümlere başvuru yapabilirler. Kabul kriterleri ise bölümden bölüme değişiklik gösterebilir. Diploma ile başvuru yapacak olan yabancı öğrencilerin okudukları okul, almış oldukları dersler, derslerden aldıkları notlar, ders dışı aktiviteleri, vatandaşlık durumları kabul aşamasında önem taşımaktadır.

Yabancıların Türkiye’de Üniversite Eğitimi Alabilmesi İçin Yapması Gerekenler


Türkiye eğitim alanında son yıllarda ismini dünyada duyuran önemli bir ülke konumuna gelmiştir. Öğrencilere sağladığı kolaylıklar, eğitim kalitesinin günden güne artması ve yaşam standartlarının yükselmesi; üniversite eğitim için yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmesinde etkili olan unsurlar arasında yer alıyor.

Yabancı uyruklu öğrencilerin devlet üniversitelerine veya özel üniversitelere giriş şartları aynı olmakla birlikte bazı durumlarda üniversiteler arasında farklı belge talepleri ve giriş şartları da bulunabiliyor.

170’in üzerinde üniversite bulunan Türkiye’de tüm üniversiteler; kaliteli eğitimleri, sosyal hayatın içindeki kampüsleri ve birçok farklı imkanıyla hem Türk öğrencilerin hem de yabancı uyruklu öğrencilerin hayata hazırlanmasında ve mesleki yeterliliklerini kazanmasında önemli rol oynuyor. İşte, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de üniversite eğitimi alabilmesi için yapması gerekenler…

Yabancı Öğrencilerin Lisans Programlarına Kabul Şartları

Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler öncelikle talep edilen belgeleri eksiksiz şekilde tamamlamalı ve ilgili makamlara teslim etmelidir. Üniversite eğitimi almak isteyen yabancı öğrencilerden şu belgeler istenmektedir;

Öğrenci kabul formu

Her üniversitenin kendi kabul formu bulunmakta ve bu formların eksiksiz şekilde doldurularak teslim edilmesi gerekmektedir.

Lise veya dengi diploma

Lise diploması; Türk Dış Temsilcilikler veya noter tarafından onaylanmış ve Türkçeye çevrilmiş olmalıdır.

Transkript – Not Çizelgesi

Transkript de okul tarafından veya noter ile dış temsilcikler tarafından onaylanmış ve Türkçeye çevrilmiş olması gerekir.

Finansal Teminat Mektubu
Kayıt Ücreti


Üniversiteye kayıt için gerekli olan bu belgeler, akademik takvimde belirtilen son teslim tarihine kadar üniversitenin ilgili bölümlerine teslim edilmelidir. Evrak gecikmesi veya eksik evrak gibi sorunlarda kayıt işlemleri yapılamamaktadır.

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de üniversite eğitimi alabilmesi için dil yeterlilik sınavlarına girmesi ve üniversitenin istediği yeterlilik puanı alması gerekir. Dil yeterlilik sınavlarında gerekli puanı alamayan öğrenciler bir (1) yıl boyunca dil hazırlık eğitimi alır. Bu eğitimlerin ardından dil yeterliliğini sağlayan öğrenciler üniversite programlarındaki bölüm derslerine girmeye hak kazanırlar.
Türkiye’de Yabancılar İçin Uygulanan Üniversite Giriş Sınavları

Türkiye’de 2011 yılından itibaren yabancı uyruklu öğrencilerin üniversiteye giriş sistemlerinde değişiklik olmuştur. Yabancı uyruklu öğrenci sınavı 2011 yılına kadar senede bir kere ve merkezi sistem tarafından yapılıyordu. Günümüzde ise her üniversite, yabancı uyruklu öğrenci (YÖS) sınavını kendi bünyesinde gerçekleştiriyor.

Tercih edilecek üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci sınavları, üniversitelerin resmi internet sitesi üzerinden detaylı olarak paylaşılıyor. Sınav tarihleri, taban puanları ve sınava giriş için yapılması gerekenler gibi tüm bilgilere, öğrenciler üniversite üzerinden kolay bir şekilde ulaşabilir.

Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversiteye giriş sınavları; her üniversitenin kendi bünyesinde yapılmaktadır.

 
 
 
 
:: Diğer Hizmetler + tüm hizmetleri gör
 
- EĞİTİME DESTEK
- Hafıza Teknikleri
- Dikkat Güçlendirme
- Hızlı Okuma
- MIT (Multiple Intelligence Test)
- Çift Renk Abaküs
- Yaratıcı Düşünme Programı
- Özel IMA Sakarya
- Eğitim ve Öğrenci Koçluğu
- Eğitici Eğitimi
- Yaşam Koçluğu
- Online Eğitim
 
 
Pro WEB